Selfie Hvidhovedet havørn

10 berømte dyre-selfies

En hvidhovedet havørn tog forleden internettet med storm, da den poserede sammen med de to canadiske fyre, der havde reddet den fra en fælde. Vi har samlet en stribe af nettets bedste dyre-selfies.

2. december 2015 af Anders Bruun

"Photobombing" kaldes det, når en drillesyg type kaster sig ind foran kameraet i det øjeblik, du trykker på udløseren.

Dyrene kan også være med, og nettet er fyldt med billeder af dyr, der blander sig på familiens eller vennernes feriefotos.

Her er en stribe af de bedste dyre-selfies.

1. Havørnens venner

En hvidhovedet havørn fik sine 15 minutters internet-berømmelse, da to canadiske brødre reddede den fra en fælde. Inden de slap den ud i friheden nåede de at snuppe den selfie, du kan se herover. Se også deres video her:

2. Egern går verden rundt

Melissa Brandts og hendes mand ville tage et foto fra den smukke Lake Minnewanka i Canada og satte deres kamera på selvudløser. Lige i det øjeblik, hvor billedet blev taget, hoppede et egern op - og formåede endda at få ændret kameraets autofokus, så det selv kom til at stå knivskarpt.

Billedet gik nettet rundt og egernet blev kopieret ind på talrige andre scener rundt omkring i verden:

3. Snu hvidhaj

Denne store hvide haj var snu nok til at snige sig med på en selfie – og man er næsten i tvivl, om den smiler til kameraet eller gør klar til at angribe.

4. Abe med rettigheder

Denne selfie startede en større juridisk diskussion om ophavsret. Det er nemlig aben selv, en makakabe, der har taget billedet. Naturfotografen David Slater tog i 2011 til Indonesien for at fotografere makakaben, men da han på et tidspunkt havde monteret sit kamera på et stativ, tog en af aberne over og skød en stribe selfie-billeder.

Slater gjorde krav på de juridiske rettigheder til billederne, da de jo var taget med hans udstyr, mens foreninger for dyrs rettigheder mente, at aben selv havde fulde rettigheder til billedet.

I 2014 skar de amerikanske ophavsretsmyndigheder igennem, og besluttede, at billeder taget af dyr ikke kan være behæftet med rettigheder.

5. Selfie-snabel

Denne elefant sætter rekord for længste selfiestick, da den tilsyneladende fotograferer sig selv med kameraet holdt i strakt snabel.

Sandheden er nu nok, at elefanten blot holder snablen ud mod fotografen.

6. Den tyvagtige lemur

Denne lemur stjal et kamera fra en fotograf - næsten som om den ville vise, hvor dygtig en selfie-fotograf den er.

7. Game of Thrones-stjernen og katten

Peter Dinklage fra Game of Thrones konkurrerer med en kat om, hvem der kan se mest gnaven ud.

8. Nærgående giraf

En giraf blander sig i en fotosession i en dyrepark i New Jersey, USA.

9. Dovendyr

Hænger lige ud. Et hold studerende poserer i Costa Ricas jungle, præcis samtidig med at et dovendyr foretager dagens formentlig eneste bevægelse.

10. Kamelkysset

Det er muligvis kærligt ment, men det ser ikke videre behageligt ud.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: