Fox

Se manden der overlevede hajangreb

Den australske hajekspert Rodney Fox er en af få, der har overlevet et direkte angreb fra en hvidhaj.

12. oktober 2012

Den australske dykker og hajekspert Rodney Fox er i dag i 70’erne, og det er lidt af et mirakel. Han er en af de få, der har overlevet et direkte angreb fra en stor hvidhaj. I 1963 blev han nemlig angrebet af en stor hvidhaj ud for den Australske sydkyst i forbindelse med en dykkerkonkurrence.

Hajen greb fat om Fox’s brystkasse og bed en enkelt gang, men spyttede ham derefter ud igen, hvorefter det lykkedes nogle af de andre deltagere i konkurrencen af få Fox op i en båd.

Det ene bid gav ham dog så voldsomme skader, at ingen regnede med, at han ville overleve. De fleste af hans indre organer var blevet blotlagt, og samtlige ribben i den ene side af kroppen var brækket. Fox blev formentlig reddet af sin stramme våddragt, der holdt hans indre organer på plads, indtil han kunne komme under behandling. Da han endelig ankom til hospitalet, havde han dog mistet så meget blod, at bare nogle få minutter mere ville have kostet ham livet.

Det lykkedes lægerne at reparere de voldsomme skader, men der måtte 461 sting til, før Fox var lappet sammen igen.

Klik på videoen og mød Rodney Fox. Du kan også downloade hele artiklen: Dødens gab slår til igen. Klik på download herunder.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: