Krydrer dyr deres mad?

Er det kun mennesker, der holder af at krydre maden, eller findes der eksempler på, at dyr gør det samme?

1. september 2009

Man kender kun til et enkelt tilfælde af dyr, som krydrer deres mad. En bestemt flok japanske makaker, også kaldet sneaber, der lever på den lille japanske ø Koshima, har nemlig lært sig at vaske søde kartofler i saltvand. Fænomenet blev beskrevet af forskere fra Primate Research Institute ved Kyoto University i 1965. Forskere lagde de søde kartofler ud langs vandkanten for at lokke aberne ud på stranden, hvor de bedre kunne studere dem. Siddende i vandkanten fandt en af hunnerne på at skylle kartoflerne fri for sand i stedet for at børste dem rene, og de andre aber lurede hende hurtigt tricket af. Eftersom sneaberne åbenbart kan lide de saltede kartofler, dypper de nu kartoflerne mellem hver bid. Der er dog udbredt enighed om, at den adfærd ikke er naturlig, og at den derfor ikke kan bruges som et eksempel på, at aberne forstår at salte deres føde.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: