Brown bears sitting

Hanbjørne afsløret i at dyrke oralsex med hinanden

Biologer har i et kroatisk reservat observeret 28 tilfælde af oralsex mellem to hanbjørne. Fænomenet kendes fra andre dyr, men forskerne er usikre på, om bjørnenes motiv rent faktisk er seksuelt.

20. juni 2014 af Carsten Nymann

Mennesket er ikke alene om at lægge mere i sex end formering. Rekreativ sex i forskellige former ses blandt andet hos både aber, løver, delfiner og flagermus.

Nu har et team af biologer anført af polske Agnieszka Sergiel om man så må sige afsløret to kroatiske hanbjørne i hele 28 tilfælde af oralsex.

Bjørnene, som har boet i fangenskab stort set hele livet, er blevet observeret i 116 timer over en periode på seks år, og mønstret i bjørnenes handlinger har altid været det samme: Den største af bjørnene modtager oralsex fra den mindre bjørn.

Orgasmen indtræffer efter få minutter, hvorefter den største bjørn for det meste skubber den mindre bjørn væk med bagbenene.

Bjørnene kan lide af moderkompleks

Som nævnt er rekreativ sex for tilfredsstillelsens skyld ikke ukendt i dyreriget. Men forskerne bag bjørne-observationerne mener alligevel, at noget andet kan stikke under. Begge bjørne mistede således deres mødre, mens de stadig diede, og bjørne er kendt for at sutte på deres egne eller søskendes ører eller poter som erstatning for moderens brystvorter.

Forskerne mener derfor, at de to bjørne muligvis simpelthen vender tilbage til denne infantile adfærd for at opnå ro og tryghed.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: