Grasshopper with pink eyes

Zoologer finder 200 nye regnskovsarter

Ekspeditioner undersøgte to uudforskede regnskovsområder i Papua Ny Guinea.

Et hold af zoologer og andre eksperter fra flere universiteter har fundet ikke mindre end 200 nye arter af dyr og planter på flere ekspeditioner ind i hidtil uudforskede regnskovsområder i Papua Ny Guinea i Stillehavet.

Mouse with white tail

De to naturområder hedder Nakanai Mountains og Muller Range og er så ekstraordinære, at de kandiderer til at komme på UNESCO’s liste over verdensarv. Blandt de mest spektakulære arter, som ekspeditionsdeltagerne stødte på, var en lille bjergmus, der ikke bare var en ny art, men også var så særpræget, at den kommer til at repræsentere sin egen slægt.

Musen har en hale med en meget lang, hvid halespids. Dens fortænder er desuden rettet fremad, hvilket tyder på, at den lever ved jorden, hvor den graver huler og gange.

yellow spotted frog

Forskerne fandt også 24 nye frøarter, bl.a. én i slægten Platymantis, som lægger æg på land og ikke har noget haletudsestadie. Resten af de nye dyrearter var edderkopper og insekter, bl.a. en græshoppe, der vakte opsigt ved at have pink øjne. Miljøorganisationen Conservation International, der stod bag ekspeditionerne, håber, at opdagelsen af de mange nye arter betyder, at naturområderne kan blive beskyttet og optaget på verdensarvlisten.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: