The Holy Grail

Den hellige gral

Bæger fra nadveren opsamlede Jesu blod.

14. december 2010

Hvad er historien?

Den hellige gral figurerer ikke i Bibelen, men optræder først i middelalderlige skrifter. Ifølge disse skrifter er gralen et bæger, som stod under Jesu kors og opsamlede hans blod. Nogle steder er gralen det samme bæger, som Jesus bød vin rundt i under den sidste nadver.

Den blev derfor kaldt den hellige gral – san gral, som senere blev til sang real (det kongelige blod). Ifølge nyere gral-historier som Da Vinci Mysteriet er gralen ikke en genstand, men de efterkommere, som Jesus fik med Maria Magdalene.

Hvor har vi ledt?

Gralen er især blevet eftersøgt flere steder i England – blandt andet Glastonbury Tor og Roslin Castle. Der har dog også været forsøg på at lokalisere den så forskellige steder som Istanbul, Genova, Valencia og USA.

Chance for at gøre fundet

Det er meget tvivlsomt, om den hellige gral virkelig har eksisteret, specielt fordi den første beskrivelse er fra 600-tallet. Og hvis den har, er det ikke troligt, at den har overlevet til i dag.

Følg med

Fra den 12. januar og ti dage frem fortæller vi, ti fund, der står på arkæologernes ønskeliste. Klik dig ind hver dag og læs om steder og genstande, der går igen i verdens erindring.

Måske er de forsvundet, måske har de aldrig eksisteret. Men drømmen om at finde dem lever:

Den hellige gral Pagtens ark Det hvide skib Aristoteles' skrifter Biblioteket i Alexandria Djengis Khans grav El dorado Metropolis Amelia Earharts fly Nazi-guldet

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: