Nazi gold

Nazi-guldet

Nazi-guld blev gemt på sydtysk bjerg.

14. december 2010

Hvad er historien?

Da anden verdenskrig nærmede sig sin afslutning, skaffede topnazister store mængder guld af vejen. Blandt andet blev en transport sendt af sted fra rigsbanken i Berlin til en kaserne i Alperne. Guldet blev i al hast skjult, blandt andet på bjerget Steinriegel.

Amerikanerne fik dog snart fat i de ansvarlige officerer og fandt over 700 guldbarrer. Men nogle mener, at der stadig kan være så meget som tre tons tilbage.

Hvor har vi ledt?

Skattejægere med metaldetektorer har i årevis søgt på Steinriegel-bjerget og omegn. En gang imellem forlyder det, at der er fundet lidt guld – nok til at holde interessen ved lige.

Chance for at gøre fundet

Det er sikkert, at nazi-guldet har eksisteret, og chancerne for at finde mere er absolut til stede. Ud over på Steinriegel menes der også at være gemt guld i flere søer og i Middelhavet.

Sidste afsnit

Fra den 12. januar og ti dage frem fortæller vi, ti fund, der står på arkæologernes ønskeliste. Klik dig ind hver dag og læs om steder og genstande, der går igen i verdens erindring.

Måske er de forsvundet, måske har de aldrig eksisteret. Men drømmen om at finde dem lever. Dette er sidste afsnit i serien.

Den hellige gral Pagtens ark Det hvide skib Aristoteles' skrifter Biblioteket i Alexandria Djengis Khans grav El dorado Metropolis Amelia Earharts fly Nazi-guldet

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: