Chinese Army 1

Kinesisk hersker hvilede i kæmpegrav

Legendarisk kinesisk digtertyrans grav er fundet ved et tilfælde.

5. juli 2010

“En snedig bandit i fredstid, en heltemodig leder i ulvetider”. Sådan lød samtidens karakteristik af Cao Cao – en af den kinesiske histories helt store skikkelser.

Her knap 1800 år efter hans død har kinesiske arkæologer fundet de jordiske rester af den legendariske hersker, der i 220 e.Kr. gjorde det af med det glorværdige Handynasti og grundlagde Weidynastiet, det stærkeste og mest betydningsfulde af de tre riger, som Kina var delt op i fra 220 til 265 e.Kr.

Nær millionbyen Anyang i Henan-provinsen har forskerne udgravet komplekset, hvor Cao Cao, der døde i 220, samt to kvinder på henholdsvis cirka 50 år og cirka 20 til 25 år, der sandsynligvis er Cao Caos hustru og hendes tjenestepige, ligger begravet.

Gravkomplekset blev opdaget ved en tilfældighed i december 2008, da lokale arbejdere var ude for at grave efter ler til fremstilling af mursten. Nyheden om det opsigtsvækkende fund blev dog aldrig videreformidlet til myndighederne, og først da det lokale politi pågreb gravrøvere med favnen fuld af stentavler, blev arkæologerne opmærksomme på gravens eksistens.

Chinese Army 2

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: