Hjemmelaboratoriet: Få ægget til at hoppe

Illustreret Videnskabs hjemmelaboratoriet guider dig til, hvordan du laver dit eget hoppeæg

12. juli 2016 af Tobias Hjortkjær Schultz

Det skal du bruge

Et glas 2 dl. eddike 1 æg

Sådan gør du

  • Tag et æg og læg det i et tomt glas.

  • Hæld eddiken over.

  • Lad det stå i to dage.

  • Tag ægget forsigtig op og leg med det.

Hvad sker der?

Æggeskallen består stort set kun af kalk, som let opløses, når det udsættes for selv en let syre som f.eks. eddike. Det er opløsningen af kalken, der giver de små bobler på æggeskallen. I løbet af to dage forsvinder æggeskallen helt og kun den elastiske hinde holder nu sammen på ægget.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: