Aga Toad

Du er en agatudse

12. juni 2012

En firskåren grovæder med hang til mange sexpartnere, får mange børn, men er ikke særlig god til at tage sig af dem. Hvis det stod i en kontaktannonce ville det formentlig ikke tiltrække ret mange interesserede, men sådan er livet for agatudsen.

Trods alt har den sin egen charme, og den har da også positive sider. Den er ikke særlig kræsen med hensyn til levesteder og omgivelser, og den lader sig sjældent gå på at ret meget, det være sig vind og vejr eller andre dyr i dens nærhed.

En agatudse er naturligvis også giftig, så den behøver ikke bekymre sig ret meget. Man kan kort sige, at alt hvad der er mindre end en agatudse, spiser den, og alt hvad der er større, er den aldeles ligeglad med.

Agatudsen er rolig og afslappet – et udpræget B-dyr, der er mest aktiv i de mørke timer. En typisk agatudse lever sit liv indenfor et ret begrænset område, i hjemlige trygge omgivelser, men takket være mennesker er den blandt andet blevet flyttet fra Syd- og Centralamerika, hvor den oprindelig findes, til lande som Australien, hvor den trives strålende. Desværre synes Australiens øvrige beboere ikke specielt godt om den ny tilføjelse til landets dyreliv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: