forsigtigper kaffe

Du er en forsigtigper

Du er god til at slappe af og tage den med ro. Dermed har du gode chancer for at undgå stress, og det er gode nyheder for dig.

11. juni 2015 af Gorm Palmgren

Undgå stress

Du er god til at slappe af og undgå stress, og det har du rigtig godt af.

Når man er rolig og afslappet, har kroppen overskud til at tage sig af alle de processer, som ikke kun er nødvendige for at overleve her og nu. Så kan den i stedet bruge energi på at vedligeholde og opbygge sig selv.

Det betyder blandt andet, at immunforsvar styrkes og hukommelsen bliver bedre, og at man i det hele taget får et bedre helbred.

Gode arbejdsrutiner holder stressniveauet nede

Dine disciplinerede arbejdsvaner, hvor du aldrig udskyder noget til sidste øjeblik, er en rigtig god måde at holde stressniveauet nede på. Og selv om du en gang imellem nok har for mange bolde i luften, så forstår du at geare helt ned bagefter, så kroppen atter kan falde til ro.

Brug netværket

Nære venner, som forstår og støtter dig, er meget vigtige for at opretholde et godt helbred og et godt humør, men I behøver ikke bruge al jeres energi på at støtte og bære hinanden.

Ligesom en bil engang imellem har godt af at komme helt op i omdrejninger og få brændt al soden af, så kan det også styrke både din krop og dine venskaber, hvis I sommetider udfordrer hinanden og krydser nogle grænser sammen.

Pres dig selv - ind imellem

Du skal nemlig huske på, at der ikke er noget galt i at udsætte dig selv for stress engang imellem. Det er den bygget til at kunne klare, og det bliver først skadeligt, hvis den aldrig får lov til at slappe af.

Hvis du har planlagt noget arbejde en eftermiddag, hvor der pludselig dukker en anden spændende mulighed op, er der altså ikke noget i vejen for, at du udskyder arbejdet og først får det færdigt i sidste øjeblik.

Alting - også et roligt og afslappet sind - skal nydes med måde, og derfor skal du heller ikke holde dig tilbage, hvis nogen for alvor træder dig over tæerne eller krydser dine grænser.

Så er det helt i orden, at du hidser dig op og sætter dem på plads.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: