Giraffe

Du er en giraf

12. juni 2012

Nogle mennesker har en fantastisk evne til at se ud som om de tager livet og alle dets tilskikkelser stille og roligt, og så alligevel bevæge sig med et utroligt tempo og få en masse fra hånden. Det gælder i høj grad også giraffen, der trasker hen over savannen i en langsom duvende gang, der ikke desto mindre bringer dyret op på 40-50 km/t.

Resten af tiden står en giraf gerne og betragter livet omkring sig med samme ro som en asiatisk yogi halvvejs på vej til Nirvana. Giraffer har store øjne og et godt syn, og i kraft af deres højde også et glimrende udsyn og overblik. De foretrækker da også store landskaber og åbne vidder, hvor de kan se langt omkring.

Giraffer er rolige og afslappede vegetarer, der sjældent lader sig stresse. De foretrækker et lille blund i ny og næ – gerne stående, fordi det er svært for dem at lægge sig ned og rejse sig op – og tager ellers livet roligt. De passer deres unger med stor omhu og forsigtighed, omend de får en lidt barsk start på livet, når de falder 2 meter lodret ned på jorden ved fødslen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: