myth 10 parking

Myte 10: "Mænd er bedre til at parallelparkere"

De fleste mænd mener, at de er bedst til at manøvrere bilen hurtigt og sikkert ind til kantstenen. Forskning viser, at der er noget om snakken.

27. august 2013 af Carsten Nymann

SANDT

De fleste mænd mener, at de er bedre end kæresten til at parallelparkere. Nu er det videnskabeligt bevist, at hovedparten af dem har ret.

Mænd parkerede hurtigere og mere præcist

I 2010 satte Claudia Wolf fra Ruhr-universitetet i Tyskland 30 kvinder og 35 mænd bag rattet i en Audi A6 og bad dem parallelparkere mellem to parkerede biler. Forsøget viste, at mændene i gennemsnit udførte manøvren 40 sekunder eller næsten 50 pct. hurtigere end kvinderne. Mændene parkerede desuden mere præcist, så Audien holdt pænere i forhold til de andre biler og kantstenen.

For at finde årsagen til mændenes overlegne parkeringsevner afprøvede forskeren forsøgspersonernes rumlige sans. Forsøgspersonerne skulle vende og dreje en figur inden i hovedet for at se, om den passede ind i en bestemt form. En opgave, mændene klarede markant bedre end kvinderne, hvilket kan være med til at forklare forskellen i kønnenes parkeringsevner.

Manglede selvtillid

Claudia Wolfs undersøgelser viste imidlertid også, at kvinderne ikke havde særligt stor tiltro til deres parkeringsevner, og det kan i sig selv være en del af årsagen til deres dårligere præstationer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: