Students in auditorium

Naturvidenskaben hitter blandt studerende

Studiepladserne på landets universiteter blev for nylig fordelt ud på de nyslåede studerende. Halvdelen af de ti uddannelser, som kræver højest gennemsnit, er inden for det naturvidenskabelige felt.

8. august 2014 af Carsten Nymann

To tendenser træder tydeligt frem, når øjnene gransker statistikken over adgangskrav til landets universitetsuddannelser.

For det første ligger adgangskravet til den mest populære uddannelse helt usædvanligt uden for karakterskalaen – for det andet står de naturvidenskabelige fag stadig højt på de studerendes ønskeliste.

Gammelt fag stadig hot

Beskæftigelsen som jordemoder er nærmest per tradition eftertragtet. Med en 7. plads på top 10-listen og krav om et karaktergennemsnit på 11,1 er den en af de uddannelser, hvor antallet af ansøgere hvert år kraftigt overstiger antallet af studiepladser.

Et mere moderne skær antager listens nummer to, som er molekylær biomedicin. Feltet kaster megen ny forskning af sig, og karakterkravet er her et rent 12-tal.

Handelsfolk sprænger skalaen

Mest kontroversielt er dog listens førsteplads, International Business, hvis krav på 12,1 sprænger karakterskalaen.

Dette skyldes en bonusordning, som tillader studerende fra gymnasierne at gange deres gennemsnit op, hvis de skærer ned på sabbattiden eller vælger ekstra mange højniveau-fag.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: