piece of chocolate cake

Tanken om at spise gør os mætte

Forskning tyder på, at man under en slankekur kan stille sin lækkersult alene ved at tænke på at spise bestemte fødevarer.

28. februar 2011

Tanken om en lækker kage gør os sultne og giver lyst til at sætte tænderne i godbidden. Men hvis man forestiller sig, at man spiser den ene bid efter den anden, får man ifølge ny forskning følelsen af at være mæt og mister lysten til at spise.

Amerikanske forskere lod én gruppe forsøgspersoner forestille sig, at de spiste 30 små M&M’s, mens en anden gruppe skulle forestille sig, at de kastede 30 mønter i en vaskemaskine på et møntvaskeri. Bagefter viste det sig, at den gruppe, der i tankerne havde spist slik, kun tog halvt så mange M&M’s fra en stor skål som dem, der havde været på det mentale møntvaskeri.

Et efterfølgende forsøg viste imidlertid, at tanken kun stiller sulten, hvis man virkelig forestiller sig, at man kommer slikket i munden, tygger, smager og synker. Hvis forsøgspersonerne i stedet forestillede sig at lægge 30 M&M’s op i en skål uden at spise dem, blev de kun endnu mere lækkersultne og endte med at spise dobbelt så mange af de små, sprøde chokolader.

Det er også vigtigt at tænke på den rigtige fødevare. Således stillede tankemæssig indtagelse af slik ikke sulten efter for eksempel ost.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: