Sean Penn crying

Vis følelser og bliv lækker!

Det er en god ide at bære følelserne uden på tøjet, i hvert fald hvis du gerne vil opfattes som attraktiv af det modsatte køn.

14. april 2016 af Mikkel Skovbo

Mystisk, cool og hård i filten?

Du kan godt spare dig. Hvis du gerne vil fremstå som attraktiv, skal du i stedet vise dine følelse og gøre dem nemme at aflæse for andre. Det viser en undersøgelse foretaget af et forskerhold fra Tübingen Universitet.

Tydelige følelser gør dig lækker

Forskerne viste forsøgsdeltagerne billeder af en række kvinder og fik dem til at vurdere, hvor attraktive de var.

Dernæst blev der vist videoer af de samme kvinder, mens de udtrykte følelser som angst og bedrøvelse. Forsøgsdeltagerne blev samtidig spurgt, hvilke følelser kvinderne udtrykte, og hvor sikre de var i deres vurdering.

Til sidst blev forsøgspersonerne spurgt én gang til, hvor attraktive de fandt de forskellige kvinder.

Resultatet var klart: ”Jo bedre forsøgsdeltagerne mente, de forstod en anden persons følelser, jo mere tiltrukket følte de sig af personen,” skriver forskerne i undersøgelsen.

Følelser trumfer udseende

Undersøgelsen viste også, at det ikke nødvendigvis var de kønneste kvinder, som forsøgsdeltagerne - der bestod af både mænd og kvinder - vurderede som mest attraktive.

Skanninger af nerveaktiviteten i hjernens belønningscenter afslørede, at der var størst aktivitet hos de forsøgspersoner, der oplevede et match mellem en kvindes følelsesmæssige adfærd og deres egen forestilling om hendes tilstand – uanset udseendet.

Der er altså noget, der tyder på, at oplevelsen af ”at være på bølgelængde” og kunne regne ud, hvad nogen tænker eller føler – såkaldt psykisk tiltrækning – ikke står tilbage for den fysiske.

Det skulle James Bond måske tænke lidt over, næste gang han går i baren.

Følelser kan hjælpe dig med de store beslutninger

Følelser er ikke alene tiltrækkende, de er også velegnede til at træffe komplicerede livsvalg. Læs hvorfor i vores artikel:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: