Goran Ivaniševic

Hvorfor slår en tennisspiller bolden i jorden inden serven?

Mange tennisspillere slår bolden i jorden flere gange, inden de server. Har driblingen et praktisk formål som fx at varme bolden op?

1. september 2009

Det er serven, der sætter spillet i gang, så det er afgørende, at tennisspilleren er fuldt koncentreret i det øjeblik, han eller hun sender bolden af sted. Det er derfor, mange tennisspillere slår bolden i jorden et par gange, inden de server.

Driblingerne på stedet har nemlig ikke nogen praktisk betydning – det eneste formål med dem er at skabe ro og mental balance, så spilleren kan fokusere på serven. Når tennisspilleren slår bolden i jorden er det nærmest et ritual, og af samme grund findes der i internationale turneringer en regel om, at spilleren kun må bruge ret få sekunder på disse indledende øvelser.

Kendte tennisspillere har udviklet andre ritualer, inden de server. En spiller rullede fx altid bolden ind mod sin bluse, inden han servede, mens en anden først kunne serve, når han havde trukket lidt ned i sine bukser.

En tidligere topspiller, den kroatiske Goran Ivaniševic, blev derimod kendt for at gå lige til sagen. Han gik målbevidst frem til stregen, hvorfra han straks affyrede sin benhårde serv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: