KunstigTop

Kunstig hud glatter rynkerne ud

Ny opfindelse af forskere fra Massachusetts Institute of Technology gør det muligt at fjerne rynker og poser under øjnene ved hjælp af en gel.

20. september 2016

Et team af forskere fra blandt andet det anerkendte Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA har opfundet en kunstig hud, som fjerner rynker og poser under øjnene.

Den kunstige hud er silikonebaseret og består af lange molekylekæder, som er lænket sammen på tværs.

Kæderne sikrer, at materialet er meget elastisk, og at huden kan strækkes over to og en halv gange sin oprindelige længde og straks vende tilbage til sit udgangspunkt igen.

Markant effekt

Den kunstige hud smøres på i to omgange i form af gel eller creme, som trækker sig sammen og størkner til den elastiske form. Huden virker i 24 timer, og forsøg har vist, at effekten er markant:

Poser under øjnene bliver reduceret til knap det halve i et helt døgn efter påsmøringen.

FØR: Posen under øjet og rynkerne ses tydeligt her. Når den kunstige hud bliver påført, strækker den huden ud og skjuler begge dele, ligesom en ansigtsløftning gør.

EFTER: Den påsmurte kunstige hud er usynlig. I minimum et helt døgn efter påsmøringen er posen under øjet cirka 40 procent mindre, end den normalt ville være.

Læs mere: Forskere skaber kunstig hud med naturligt hår

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: