MG

Ukendt sexsygdom hærger England

En britisk undersøgelse viser, at en stor del af landets befolkning bærer på en næsten ukendt kønssygdom. Og mange aner det ikke.

17. november 2015 af Babak Arvanaghi

Svien, udflåd og barnløshed. En mindre kendt kønssygdom har gjort sit indtog i England, og ifølge en ny undersøgelse, har den bidt sig fast blandt landets 16-44-årige.

Den nye undersøgelse viser, at en procent af de 16-44-årige i England er bærere af sygdommen, som bliver overført gennem sex. Det svarer til omkring 200.000 personer.

Kønssygdom skyldes bakterier

Sygdommen er en bakteriel infektion, som hedder Mycoplasma genitalium – eller blot MG. Bakterien har været kendt siden 1980, men vores viden om den er stadig ret begrænset.

Infektionen er svær for lægerne at spore. Den kan være symptomfri, og når symptomerne endelig viser sig, minder de meget om symptomerne ved klamydia. Behandlingen er dog en anden.

Antibiotika kurerer kønssygdom

Når sygdommen viser sig fra sin værste side, bliver mænd ramt af svie ved vandladning, udflåd og urinrørsinfektioner. Muligvis kan bakterien også føre til betændelse i bitestiklen, betændelse i blærehalskirtlen og ledbetændelse.

Hos kvinder kommer den til udtryk ved svie ved vandladning og mere udflåd end vanligt. Bakterien kan også føre til infektion i livmoder og æggeledere, som kan føre til barnløshed.

Infektionen er dog relativt let at behandle med en antibiotikakur. Som andre sexsygdomme kan den også forebygges ved at dyrke sex med omtanke.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: