hjernetest resultat lille

Du er ikke god ved din hjerne!

Du skal nok tænke lidt over, hvordan du behandler din hjerne.

10. december 2014

Du er ikke særlig god ved din hjerne, og det kan du sikkert godt mærke ved, at det ikke altid er så nemt at huske det hele eller lige at finde frem til det rigtige svar.

En sund hjerne i et sundt legeme

Prøv at tænke på hjernen som en del af din krop, for det, der er godt for kroppen, er faktisk også godt for hjernen.

Du kommer aldrig til at se ud som Brad Pitt eller Scarlett Johansson, hvis du spiser dårligt, sover for lidt og ikke rører dig ret meget. Og på samme måde bliver du heller aldrig en stor tænker som Albert Einstein eller Niels Bohr, med mindre du sørger for at opretholde en sund livsstil.

Alkohol og hjernen - en dårlig kombination

Du skal også være opmærksom på, at nogle ting er direkte skadelige for din hjerne. Hvis du drikker dig fuld, stiger alkoholpromillen i dit blod, og det går i lige i hjernen, hvor alkoholen fungerer som en slags opløsningsmiddel, der bogstavelig talt opløser de fedtholdige nerveceller. Det er altså meget bedre at holde promillen nede ved at fordele sit alkoholforbrug jævnt henover ugen end at drikke hele rationen på en gang i weekenden.

Rygning degenerer hjernen

Rygning er også direkte skadeligt for hjernen og kan forøge hastigheden af det helt naturlige tab af mentale evner, vi allesammen oplever gennem alderdommen, med hele 38 procent.

Og se så at få den cykelhjelm sat på hovedet, så du i det mindste undgår en alvorlig hjernerystelse!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: