lykketest sad

Du er ikke rigtig glad

Du er ikke rigtig glad og måske ligefrem lidt små-deprimeret.

10. juli 2015 af Gorm Palmgren

Dit fokus på problemer gør livet svært

Du har en tendens til at fokusere på problemer frem for muligheder, og det skaber ikke alene en generel utilfredshed, men gør også mange opgaver vanskeligere at løse.

Hvis noget går galt, kan det slå dig helt ud, og du bebrejder ofte dig selv for miseren. Når du ser andre folk have succes med deres gøremål, kan du blive misundelig og føle dig selv som en fiasko.

Den indstilling går ud over din egen selvtillid og kan nemt føre til mistillid eller usikkerhed overfor andre mennesker.

Derved bliver du tilbøjelig til at lukke dig inde i dig selv, hvilket ikke alene risikerer at føre til ensomhed, men også gør det sværere at få hjælp til at løse problemerne.

Pessimismen kan lamme dig

Din gennemgående forventning til, at tingene går galt, kan undertiden gøre dig næsten handlingslammet, fordi du nærmest desperat forsøger at have styr på de mindste detaljer.

Din mangel på godt humør kan gøre din hverdag endnu sværere og give dig problemer både på arbejdet og i privatlivet.

Du bør vælge dine kampe

Prøv at lade være med at tænke på de problemer, du ikke uden videre kan gøre noget ved, og koncentrér dig i stedet om dem, som du rent faktisk har en mulighed for at løse.

Det nytter fx ikke at ærgre dig over dit hjemlands klima, hvis du ikke er parat til at tage konsekvensen og flytte langt væk.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: