hjernetest resultat stor

Du forkæler din hjerne!

Du har en heldig hjerne, for du passer godt på den.

12. december 2014 af Gorm Palmgren

De fleste andre hjerner er garanteret misundelige på din, for du forkæler den virkelig.

Pas godt på hjernen om natten

Om dagen elsker hjernen sund kost og masser af motion, men det er også vigtigt at passe godt på den om natten.

Man siger ellers, at man ikke kommer sovende til noget, men det gælder ikke hjernen. For at give den de bedste vilkår skal man ikke alene sørge for, at den har noget at arbejde med, men man skal også sikre sig, at den får hvilet godt ud mellem anstrengelserne.

En lang nats søvn er helt nødvendig for, at hjernen kan rydde op i hukommelsen og lagre alt det, du har lært og oplevet i løbet af dagen, så den er klar til at hente det frem, når du får brug for det.

Undgå stress - det kan din hjerne ikke lide

Men selv om dagen har hjernen brug for ro og orden, og derfor er det vigtigt at undgå stress. Arbejdet kan helt bogstaveligt stige dig til hovedet, så hjernen nærmest overophedes og risikerer at brænde ud.

Flere forsøg har vist, at langvarig stress udløser betændelsesreaktioner i hjernen, som kan udvikle sig til depression eller ligefrem sindslidelser som angst og skizofreni.

Giv hjernen pause i løbet af dagen

Derfor er det vigtigt, at du også lader hjernen slappe af i løbet af dagen ved at holde nogle gode, lange pauser, hvor du ikke tjekker din email eller bekymrer dig om alt det arbejde, du mangler at få lavet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: