nb_u46 hipsters

Forsker: Alle hipstere ligner hinanden

Ethvert forsøg på at skille dig ud vil ende med, at du bare ligner alle de andre, der forsøger at skille sig ud. Det konkluderer en fransk hjerneforsker, som har sat hipsterbevægelsen på formel.

13. november 2014 af Carsten Nymann

“I er alle individer” “Ja, vi er alle individer” “I er alle forskellige” “Ja, vi er alle forskellige” “Det er jeg ikke …”

Citatet fra den legendariske satiregruppe Monty Python er et af de oftest fremhævede fra filmen “Life of Brian” fra 1979.

Nu har en fransk neuroforsker ved navn Jonathan Touboul fra Collège de France i Paris efterprøvet individualitetsbegrebet på 2000-tallets hipsterbevægelse.

Touboul har sat individualiteten på formel og konkluderer, at enhver gruppe mennesker, der ønsker at skille sig ud, uundgåeligt vil ende med at ligne hinanden.

Antikonforme skovmandsskjorter

Derfor vil en vandretur gennem de mest trendy kvarterer i enhver skandinavisk storby for tiden også byde på en forholdsvis høj frekvens af fuldskæg, skovmandsskjorter, hvide tennissokker og morfar-hatte.

I korte træk er hipsterne nemlig stilmæssigt antikonforme, og en ægte hipster kombinerer tøj, frisure, skæg og briller på kryds og tværs – jo mere anti-nydeligt, des bedre.

De af hipsterne, som efterhånden føler sig vel konforme, kan så trøste sig med, at de blot behøver klæde sig normalt for atter at skille sig ud.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: