Hvorfor spiser man med pinde?

Hvorfra stammer skikken med at spise med pinde, og er det virkelig praktisk?

1. september 2009

Spisepinde var kendt i Shangdynastiet (1600-1050 f.Kr.) i det østlige og nordøstlige Kina, men er sandsynligvis endnu ældre. Udbredelsen hænger blandt andet sammen med, at befolkningen i Kina voksede så stærkt, at der var mangel på træ, fordi mange skove var fældet. Det gjaldt derfor om at finde madlavningsmetoder og køkkenredskaber, der udnyttede hver eneste dyrebare brændselskalorie. Her var wokken ideel, for i en wok er alting skåret i små stykker, der kan steges hurtigt. De små stykker egner sig perfekt til at blive spist med pinde. Samtidig passer de til et grundlæggende princip i det kinesiske køkken, hvor ganske få køkken- og spiseredskaber bruges til næsten alt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: