Klassisk musik gør os ødsle

1. september 2009

Mozart og Bach i restaurantens højttalere får os til at føle os velhavende, og så bruger vi gerne ekstra penge på maden. Det viser et forsøg, som britiske psykologer har gennemført. På en restaurant blev maden i forskellige perioder serveret til henholdsvis klassisk musik, popmusik eller helt uden baggrundsmusik. Og den klassiske musik blev afsløret som en klar kassesucces. Til den spiste og drak gæsterne nemlig for i gennemsnit 256 kroner pr. person. Popmusik fik derimod gæsterne til at lægge kun 235 kroner hver i kassen. Og helt uden musik holdt gæsterne sig på et madbudget på hver 232 kroner.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: