Hvorfor er nogle bedre til at smage end andre?

1. september 2009

Vores evne til at smage ligger i høj grad i vores smagsløg, som især gemmer sig i tungens nubrede overflade, men som også kan være at finde på indersiden af kinderne og i ganen. I gennemsnit er mennesker udstyret med omkring 10.000 smagsløg, men der kan være stor forskel i antallet af smagsløg fra individ til individ. Netop denne forskel er en af de mest yndede forklaringer på, at nogle mennesker er dårligere til at smage end andre. Antallet af smagsløg kan være så lavt, at man næsten ikke kan smage maden, og det kan få den kedelige konsekvens, at man nemt mister lysten til at spise. Omvendt kan “supersmagere” let gå hen og blive meget kræsne, og de vil især holde sig væk fra meget stærk, bitter eller sur mad, fordi smagsoplevelsen kan blive for voldsom og intens.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: