Toilet

Sidder du forkert på toilettet?

Vi sætter vores endetarm på hårdere arbejde end nødvendigt, når vi går på toilettet. Det konkluderer en undersøgelse, som også har svaret på, hvordan du mest hensigtsmæssigt forretter din nødtørft.

26. april 2016

Den vestlige måde at sidde på toilettet på er ikke særligt hensigtsmæssig.

Stillingen klemmer endetarmen sammen og giver den et knæk, så du må presse mere for at få afføringen ud, hvilket øger risikoen for bl.a. hæmorider og hård mave.

Sådan burde du gøre

En bedre måde er at sidde på hug.

En israelsk undersøgelse fra 2003 viste, at forsøgspersoner kun brugte 50 sekunder på at komme af med afføringen, når de sad på hug, hvorimod et siddende toiletbesøg krævede 130 sekunder.

Når benene trækkes op mod brystet, rettes endetarmen ud, så fæces lettere kan passere.

VIDEO: En afførings-skammel kan få det hele til at glide lidt nemmere ...

Den rette vinkel på endetarmen er vigtig, når du besørger - som denne lettere kuriøse og underholdende video illustrerer meget godt.

Bonusinfo: Nye tarm-målinger overrasker

? LÆNGDE: Hele tarmen fra tyndtarm til tyktarm og endetarm er omkring fem meter lang – ikke otte meter, som forskerne hidtil troede.? OVERFLADE: Tarmens mange foldninger giver den en samlet overflade på 32 m2 – ikke 300 m2, som tidligere estimater kom frem til.

Din tarmtype afslører, hvor du kommer fra

Det er ikke kun vores toiletkultur, der afslører, hvor i verden vi kommer fra. Tarmtypen kan også afsløre vores hjemstavn. Bliv klogere i vores artikel:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: