spray og sex

Næsespray giver mænd lyst til sex

Et pust i næsen styrker sexlyst, øger potensen og giver kraftigere orgasmer. Den særlige næsespray, der egentlig blev opfundet til ammende kvinder, kan blive fremtidens vidundermiddel til mænd med knas i sexlivet. Hemmeligheden er hormonet oxytocin.

4. februar 2013 af Gorm Palmgren

En dag i 2012 møder den 32-årige familiefar Mr. B op i klinikken hos den anerkendte psykiater Kai MacDonald på University of California.

Mr. B lider af social angst og har svært ved at indgå i sociale relationer både på jobbet og privat. Psykiateren har netop læst om nogle forsøg med hormonet oxytocin, der er mest kendt for at sætte fødslen i gang og få mælken til at løbe hos nybagte mødre. Tilsyneladende forbedrer det også de sociale kompetencer, og MacDonald ordinerer derfor en næsespray med oxytocin, som Mr. B skal tage morgen og aften.

Vil du have flere fakta og forklaringer på sex? Så læs mere her!

Sexlysten vokser

Efter nogle uger står det klart, at behandlingen ikke har kureret Mr. B’s sociale angst. Han har stadig svært ved at indgå i sociale relationer. Til gengæld er hans sexliv blomstret gevaldigt op.

Hidtil har han ikke følt nogen større sexlyst, og når han endelig havde sex med sin kone, blev hans erektion ikke særligt kraftig, og orgasmen var som regel en tam fornøjelse. Men efter oxytocinbehandlingen oplever både Mr. B’s kone og hans kvindelige kolleger, at han går rundt og flirter med dem - en hidtil helt ukendt opførsel fra hans side.

Mr. B fortæller psykiateren, at alle sider af hans seksualitet pludselig fungerer markant bedre: lysten, ophidselsen, erektionen og orgasmen.

Mange grunde til dårlig sex

Når mænd har problemer med sexlivet, kan årsagerne være mange:

 • Symptom: Nedsat sexlyst
  • Årsag: Ofte et lavt niveau af det mandlige kønshormon testosteron
 • Symptom: Impotens
  • Årsag: Ofte nedsat blodtilstrømning til penis eller følelsesmæssige problemer
 • Symptom: For tidlig sædafgang
  • Årsag: Både fysiologiske og psykologiske årsager
 • Symptom: Udeblivende orgasme og sædafgang
  • Årsag: Kan skyldes bivirkninger af antidepressiv medicin, men kan også have andre årsager.

Tema

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: