nb_u09 Naked photos

Google lægger håndjern på hjernens sexlyst

De Google-ejede blog-universer Blogger og Blogspot trækker nu gardinet for brugernes nøgenbilleder. Ifølge forskerne sætter billeder af blottet hud vores hjerne på overarbejde hurtigere end alle andre billeder.

26. februar 2015 af Carsten Nymann

Du kender det godt. Du sidder og ruller dagens nyheder, blogindlæg eller facebook-opdateringer igennem, og pludselig katastrofeopbremser dit blik midt på siden.

Billeder af nøgne eller sparsomt påklædte personer har en så kraftig effekt på vores opmærksomhed, at ingen andre billeder kan konkurrere. Og fænomenet skyldes ikke, at du har en særligt lummer tankegang.

Finske forskere har undersøgt, hvordan hjernen fysiologisk reagerer på forskellige billeder, og nøgenfotos aktiverer i løbet af 120 millisekunder langt flere neurale netværk i et bestemt område af hjernen end billeder af fx en bil.

Læs også: Vores hjerne tænder på sex

Nøgenbilleder på Google aktiverer partner-radaren

Ifølge forskerne skyldes hjernens reaktion på nøgenbilleder formentlig, at vi fra naturens side er udstyret, så vi så hurtigt og effektivt som muligt kan identificere og udvælge seksuelle partnere.

Så selvom du ikke nødvendigvis bevidst opsøger nøgenbilleder på nettet – og selvom de ikke nødvendigvis optræder i stort antal på de sites, du besøger – gør nøgenbillederne et dybt indtryk, hvilket for nogle kan virke stødende.

Google bandlyser nøgenbilleder

Nøgenbilledernes gennemslagskraft får nu internetgiganten Google til at “låse” brugernes seksuelt betonede billeder på blog-tjenesterne Blogger og Blogspot af, således at kun bloggerne selv samt inviterede gæster kan se dem.

Samtidig har det kontroversielle site Reddit, som tidligere har lagt lækkede nøgenbilleder af en række kendte kvinder ud, indført et forbud mod nøgenbilleder og billeder med seksuelt indhold.

Læs også: Politivåben skyld i nøgen-lækage

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: