Food sensor

Sensor advarer om råddent kød

En sensorstrimmel kan fortælle, hvor langt kød i køledisken er i sin forrådnelsesproces.

11. august 2011

Snart vil en særlig sensor kunne afsløre fordærvet kød og fisk i supermarkedets køledisk. Forskere fra et Fraunhofer-institut i München har udviklet en sensorstrimmel, som producenten placerer i den lukkede indpakning, og som derefter sladrer om indholdets tilstand.

Sensoren reagerer på biogene aminer, de molekyler, der dannes, når en fødevare, især fisk og kød, begynder at gå i forrådnelse. Aminerne er også årsag til den grimme lugt, der følger forrådnelsen. Når strimlen bliver gulliggrøn, betyder det, at indholdet ikke er spiseligt.

Forskerne arbejder nu på at udvikle en måler, der i butikken skal kunne føres hen over forskellige pakker kød og aflæse, præcis hvor langt kødet er i sin naturlige forrådnelsesproces.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: