Ronnie Pickering

Vrede bilister hærger i trafikken om fredagen

En undersøgelse af amerikanernes trafikadfærd viser, at der er størst chance for at møde trafikbøller om fredagen. Myldretidstrafikken er den helt store synder.

19. maj 2016 af Babak Arvanaghi

En lang arbejdsuge går på hæld. Vejret er godt, og weekenden venter på dig. Du burde være glad, men du er rasende. Du sidder fast i en bilkø, og om lidt kan du ikke styre din aggressivitet længere.

Road rage – eller aggressiv opførsel i trafikken – er værst fredag eftermiddag. I hvert fald i USA. For en større undersøgelse har kortlagt, hvornår amerikanerne har størst risiko for at gå amok i trafikken.

Hold dig fra myldretid

Det værste tidspunkt, en amerikaner kan vælge at tage bilen på, er fredage klokken 18 i august. Det viser undersøgelsen, som bilforsikringsselskabet Auto Insurance Center står bag.

Ronnie Pickering er blevet en internetsensation efter at have truet en motorcyklist.

I USA rammer fredagens myldretid klokken 18, og derfor er tidspunktet ikke overraskende.

Den aggressive adfærd i trafikken skyldes især, at vi mennesker er territorielle, og at bilen er en forlængelse af vores territorium. Når andre kommer for tæt på, får det os til at miste besindelsen.

Fredagsøl er farlige

En anden grund er, at dårlig opførsel får os til at reagere kraftigere end god opførsel. Hvis en person kører råddent, reagerer vi oftere, end hvis en person holder tilbage for os.

Kort sagt er alle faktorerne til stede for road rage, når vi befinder os i myldretidstrafikken. Og da fredag er forbundet med fyraftensøl, og alkohol gør os endnu mere aggressive, eskalerer vreden.

Samtidig får varmen i bilen på augustdage folk til at længes ud, og det gør deres tålmodighed endnu mindre.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: