Bi suger honning fra blomst

Hvordan laver bier honning?

For at få honning skal nektaren fra blomsterne en tur forbi maven på en bi. Bierne sluger nektaren flere gange og gylper den op igen for at dræne sukkerstoffet for vand.

12. februar 2015

Bi-gylp bliver til honning

Honning består af sukkerholdig nektar fra blomster. Når en bi kommer tilbage til stadet med maven fuld af nektar, gylper den nektaren op og sluger den gentagne gange, indtil massen er halvt fordøjet og en del af vandindholdet fordampet.

Den halvfærdige honning fyldes i lagerceller. Bierne skaber herefter en luftstrøm med vingerne, som får yderligere vand til at fordampe, indtil honningen opnår den rette konsistens.

Det er ikke nemt at være bi

De senere år er det blevet en mere sjælden fornøjelse at støde på en bi. Bier dør over hele kloden, men forskere er i fuld gang med at undersøge hvorfor. Læs mere om forskernes arbejde i vores arkiv:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: