Døden lurer på Mount Everest

INTERAKTIVT BJERG:Døden på Mount Everest rammer i flere afskygninger. De største farer, udover højdesyge, er snigende kulde, et pludseligt fald eller en overraskende lavine. Klik dig med på livsfarlig bjergbestigning.

Siden 1922 har godt 280 mistet livet på verdens højeste bjerg. Mange er simpelthen forsvundet, og Everest er i dag Jordens højeste gravplads.

Vi har samlet en håndfuld af de mest drabelige begivenheder fra Mount Everest blodige historie. Tag en dyb indånding og klik dig på farefuld færd under Verdens Tag:

INFO: Den mest almindelige rute op ad Mount Everest, den "sydlige rute", ses med blåt. De gule trekanter viser de forskellige bjergbestigerlejre eller "camps" på vej mod toppen.

Se også: Stort tema om menneskets farefulde vej til Mount Everest.

Mount Everest kræver stadig ofre

De sidste to år er 35 bjergbestigere omkommet på Mount Everest. Og med gennemsnitlige vindhastigheder på 150 km/t og en gennemsnitstemperatur -19 °C på toppen er det da heller ikke enhver beskåret at besejre det dragende bjerg. Læs mere om vovehalsenes trodsige forsøg i vores artikel:

Knust og kvalt af enorme sne- og ismasser. Sådan endte drømmen for mindst 35 bjergbestigere på Mt. Everest de sidste to år. Ekstrem vind og kulde er kendte modstandere i kampen for at nå til tops på verdens højeste tinde, men nu får laviner også en dødelig hovedrolle. Dødens bjerg kræver nye ofreDødens bjerg kræver nye ofreDødens bjerg kræver nye ofre Læs hele artiklen