svalbard1

Program for Svalbard-ekspedition 2016

Tag med os på 6 dages ekspeditionskrydstogt til Svalbard i juli 2016. Oplev den enestående natur og genopliv dramaerne fra eventyrernes og hvalfangernes tid. Her er programmet for rejsen.

23. oktober 2015

Der venter dig store oplevelser på Illustreret Videnskabs ekspeditions-krydstogt til Svalbard. Her er dagsprogrammet.

Dag 1: Torsdag

Ankomst til Longyearbyen

Ankomst til Longyearbyen med fly sent torsdag aften, og den unikke rejse begynder. Vores guider møder os på flyvepladsen og sørger for transport til Spitsbergen Hotel, hvor vi tjekker ind til overnatning.

Med os er bl.a. den verdensberømte National Geographic-fotograf Mattias Klum, der under turen vil holde fotoworkshops og foredrag om sine mange års erfaring med naturfotografi.

Dag 2: Fredag

Fossiljagt på Janusfjeldet

Morgenmaden indtages i hotellets restaurant, inden vi bruger formiddagen på at udforske Longyearbyens spændende historie.

Efter frokost stævner vi ud med det historiske skib MS Nordstjernen med plads til 150 gæster – ekspeditionen har dog kun plads til 100 gæster for at sikre, at alle får mest muligt ud af foredrag, workshops og turene i land.

Vi sejler mod øst op til Janusfjeldet, hvor vi går i land. Her vil en af Nordens dygtigste fossiljægere, Jørn Hurum, være vores guide, når vi jagter sporene efter bl.a. den 150 millioner år gamle svaneøgle.

Sidst på eftermiddagen mødes vi alle til foredrag med en af ekspeditionslederne, der gør os klogere på dagens oplevelser og forbereder os på næste dag. Mæt af oplevelserne fordøjer vi indtrykkene, mens skibet glider forbi majestætiske isbjerge, fjorde og fjelde med kurs mod nord.

Dag 3: Lørdag

Hvalfangere og iskolde dukkerter

Vi ankommer til Spitsbergens nordvestlige hjørne, som Willem Barents opdagede i 1596.

Indsejlingen i den smukke Magdalenefjord vil tage pusten fra de fleste, men når vi har nydt synet, er det tid til eventyr og – måske – iskolde oplevelser. I små motorbåde sejler vi i land, hvor vi kan udforske de gamle hvalfangerpladser, og de vovemodige får mulighed for en dukkert her langt nord for polarcirklen.

Som de andre dage slutter vi af med en debriefing og korte foredrag om alt det, vi har oplevet.

Dag 4: Søndag

Lefdefjorden og champagne til søs

Vi sætter kurs mod nordøst og oplever de flotte, urgamle fjorde nordpå. For at få de bedste fotomuligheder sejler vi i små motorbåde helt tæt på kysten, bl.a. ind til den imponerende azurblå isvæg Monacobræen.

Alle ekspeditionsdeltagere modtager en kikkert i deres goodiebag, så vi kan nyde scenerierne fuldt ud.

Canon og Nikon stiller et udvalg af deres bedste objektiver til rådighed på turen, så du kan prøve nogle af de mere eksotiske glas og Digital Fotos chefredaktør Klaus Nygaard hjælper dig gerne med det perfekte pletskud.

Hvis isforholdene er gunstige, passerer vi senere på dagen 80 grader nord, hvilket selvfølgelig fejres med champagne.

Dag 5: Mandag

Kongsfjorden og Ny Ålesund

Vi sejler tilbage langs Kongsfjorden og Krossfjorden, hvor vi går i land og udforsker bl.a. fuglefjeld og hvalrospladser.

Ud på eftermiddagen stævner vi ind i Ny-Ålesund. Her vil ekspeditionens eksperter indvie os i byens kulørte fortid som kulmineby og tage os med på verdens nordligste maritime forskningscenter.

Når vi forlader Ny-Ålesund, fortsætter vi sydover langs kysten og returnerer til Isfjorden.

Dag 6: Tirsdag

Longyearbyen

Med de fantastiske oplevelser og kameraet fuld af enestående fotos ankommer vi til Longyearbyen med et livslangt minde i bagagen.

Vi er alle blevet klogere på historien og naturen i et af vores planets mest unikke områder langt nord for polarcirklen – og så har vi oplevet nogle af Nordens førende eksperter fortælle om fossiler, fotografering, natur og historie.

(Forbehold for ændringer).

MS Nordstjernen: Et smukt, historisk skib

M/S Nordstjernen er bygget i 1956 og har elegante, klassiske linjer. Det har sejlet i den norske kysttrafik i mere end 50 år og har været en del af livsnerven i Nordnorge.

Nu har skibet været igennem en omfattende restaurering og fremstår meget originalt i indretning og med den originale kunst. Skibet er optaget på listen over den norske kulturarv og er således noget helt specielt.

Her er en atmosfære, som er svært at finde på noget andet skib. Kahytternes størrelse og indretning afspejler standarden i 50’erne og er derfor noget mere enkle end på et nyt skib.

|

Kort om rejsen

  • Rejsedato: 14.-19. Juli 2016
  • Priser fra kr 16.699 eksklusiv fly
  • On board foredrag med den verdensberømte naturfotograf Mattias Klum
  • Fossiljagt og foredrag med den internationalt anerkendte palæontolog Jørgen Hurum
  • Specialuddannede guider viser dig natur og historie
  • Hver deltager får velkomst-pakke med en vandtæt turtaske, kikkert, kort og et 100 sider special magasin med de bedste artikler om naturfotografi, isbjørne og polarforskning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: