Jørn Hurum top

Her er eksperterne, der guider dig på Svalbard

Den verdensberømte naturfotograf Mattias Klum og den internationalt anerkendte palæontolog Jørn Hurum er nogle af de eksperter, der undervejs på rejsen vil åbne Svalbards betagende natur og dramatiske historie for dig.

23. oktober 2015

Mattias Klum

Naturfotograf

Fotografen Mattias Klum er med på turen som fotoguide og ekspert.

Han har fotograferet professionelt siden 1986 og har flere gange arbejdet på Svalbard med blandt andet isbjørne. Han har rejst over store dele af kloden med sit kamera og leverer billeder til National Geographic.

Klum har også lavet billeder til BBC, New York Times og en række andre aviser og magasiner. Han holder også foredrag for kunder som IKEA, Apple og Verdensnaturfonden.

Film er det også blevet til. Dokumentarer om Borneos regnskov og de truede løver i Asien, der i øvrigt er lavet sammen med hustruen og kollegaen Monika Klum.

Jørn Hurum

Palæontolog

På krydstoget kan du komme på fossiljagt med Jørn Hurum, der har fundet enestående fossiler af fortidens havmonstre på Svalbard.

Jørn Hurum er verdenskendt norsk palæontolog, professor ved Naturhistorisk Museum ved Oslo Universitet og tillige en fremragende og prisbelønnet videnskabsformidler.

Jørn Hurum forsker i dinosaurer, primitive pattedyr og plesiosaurer og har et indgående kendskab til dinosaurfund på Svalbard.

Jens Henneberg

Publicistisk chef for Illustreret Videnskab, HISTORIE, National Geographic og Digital FOTO.

Jens Henneberg har rejst på alle Jordens kontinenter og har særlig forkærlighed for de kolde egne.

Han har deltaget i skiekspeditioner til blandt andet Nordpolen og på Svalbard.

Jens Henneberg er fotoguide med speciale i natur- og dokumentarfotografi.

Sebastian Relster

Chefredaktør på Illustreret Videnskab og ekspeditionsleder.

Sebastian Relster er uddannet journalist med 20 års erfaring i formidling af favoritemnerne historie og videnskab. Han har en særlig svaghed for gadgets, polare egne og dybhavsforskning.

Han er en ivrig amatørfotograf med tryk på amatør og trives bedst i fri luft, gerne på vej op mod en bjergtop eller mod horisonten i båd.

Sebastian har foretaget en prøvesejlads med M/S Nordstjernen og efterfølgende tilrettelagt den skræddersyede læserrejse.

Henrik Elling

Chefredaktør på HISTORIE

Henrik Elling har de sidste 15 år beskæftiget sig med at formidle historien gennem undervisning, foredrag, artikler, bøger og siden 2013 som chefredaktør på HISTORIE.

Henrik kender til Svalbards barske historie som hvalfangermekka og centrum for minedrift.

Klaus Nygaard

Chefredaktør på Digital FOTO

Klaus Nygaard var blandt de første til at hoppe på den digitale fotobølge helt tilbage i 1996.

Har siden 2003 været chefredaktør på magasinet Digital FOTO og vil på turen til Svalbard kunne svare på spørgsmål vedr. kamera- og fototeknik. Klaus er i øvrigt uddannet journalist.

Karen Gunn

Chefredaktør på National Geographic

Karen Gunn har 15 års erfaring i at formidle viden om forskning, opdagelsesrejser, natur og kultur i National Geographic.

Som ekspert på National Geographics almennyttige fond er hun med til at uddele legater til forskere og opdagelsesrejsende såsom palæontolog Jørn Hurum, polarforsker Børge Ousland, marinarkæolog Johan Rönnby og opdagelsesrejsende Lars Larsson.

Karen er cand.scient.pol med en forkærlighed for arkæologi, fossiljagt og det arktiske dyreliv.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: