NB_sommerferie_app

Tre apps der gør din rejse nemmere

Apps der gør det nemmere at være på sommerferie – og komme hjem igen. Telefonen i lommen kan bruges til meget andet end bare at tage billeder. Med smartphonen som din allierede kan du bl.a. finde vej og tale med de lokale.

29. juni 2015 af Karine Kirkebæk

Den største hindring for at bruge smartphonen og dens mange muligheder i udlandet er de fortsat høje datapriser. Illustreret Videnskab guider dig til tre gratis app, der ikke kræver dataroaming, og som kan gøre det nemmere at rejse.

Ulmon – find rundt i storbyen

Skal du på storbyferie, og er du træt af fold ud-kort? Producenten Ulmon har lavet et digitalt alternativ. Ulmons City Maps 2Go guider dig rundt i stort set samtlige storbyer – heriblandt London, Washington, Paris, Rom, Bangkok, New York, Dubai, Tokyo, Singapore og Berlin.

Skærmbillede fra Ulmons Washington-kort

Vha. GPS’en viser kortet dig din præcise placering, og du kan selv markere steder som fx dit hotel på kortet. Mens du er offline. For kortet ligger på telefonen og har ikke brug for dataroaming. Du kan også få forslag til restauranter eller seværdigheder.

Word Lens – oversæt alverdens sprog

Fortvivl ikke, hvis du skal til et land, hvor du ikke forstår sproget. Med World Lens skal du bare rette dit kamera mod fx informationstavlen på Moskvas banegård eller menukortet i Beograd. Og straks vil du få oversat teksten til engelsk.

Appen virker på Android. Google Translate-appen har en tilsvarende service, men her er det nødvendigt med dataroaming.

Jet Lag Rooster – bevar din nattesøvn

Vores døgnrytme er synkroniseret til at strække sig over en periode på ca. 24 timer. Og når vi krydser flere tidszoner, bliver vores indre ur forvirret. Men appen Jet Lag Rooster kan hjælpe.

Man skal blot fodre appen med oplysninger om, hvortil og hvornår du skal flyve, og hvornår du plejer at sove og stå op. Ud fra informationerne fortæller den, hvornår det er mest optimalt at gå i seng og stå op for at få sin døgnrytme på rette kurs igen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: