Videnskabens opskrift på grill-success

Sommeren er synonym med grillaftener. Bliv årets grillmester med disse fire videnskabelige tips.

24. maj 2018


Findes der noget bedre end lyden og duften af en knitrende grill på en varm sommeraften?

Mange af os kaster os modigt ud i at grille, men begår nogle helt essentielle fejl undervejs, der snyder os for den sande gourmetoplevelse.

Med disse videnskabelige tips kan du overgå alles forventninger til grillaftenen.

Tip 1: Benyt kulgrill frem for gasgrill

Vi ved godt, at gasgrillen er at foretrække, hvis det skal gå lidt tjept. Men ikke desto mindre viser undersøgelser, at kulgrill giver den bedste grillmad.

Med en kulgrill får du nemlig mere smag i din mad. Dette skyldes, at kullet i grillen fremprovokerer den såkaldte guaiacol-aroma, når varmen nedbryder træstoffer i grillen.

Selvom aromaen har det særprægede navn, er smagen let genkendelig. Det er nemlig den samme røgfyldte smag, du kender fra bacon. 

2. Skarpe knive giver bedre smag

Det er sandt, når man siger, at skarpe knive er kokkens bedste ven. Den helt rigtige kniv betyder nemlig mere, end du aner.

En skarp kniv gør nemlig ikke kun tilberedningen lettere. Den spiller også en væsentlig rolle i forhold til smagsoplevelsen.

Du vil blandt andet opleve, at friske urter frigiver flere aromatiske olier, og løg lettere bliver brunet, da en skarp kniv forhindrer smadrede celler, som får grøntsagerne til at falde sammen.

Få topkvalitets knivsæt med Illustreret Videnskab

Bliv klar til sommeren med en stor kokkekniv til kødudskæring og filetering og en Santoku chopper, som er perfekt til grøntsagerne.

Begge knive måler 29 cm i fuld længde og er fremstillet i rustfrit stål.

Lige nu får du knivsættet til en helt særlig pris med 2 nr. af Illustreret Videnskab - kun 49,50 kr. + 39,50 i porto og eksp. Ialt 89 kr. 

Du sparer altså 607 kr!

Klik her og læs mere.

3. Salt er en gamechanger

Salt dit kød allerede tre dage inden, du skal have gang i grillen. Dog skal du aldrig salte hakkebøffer i forvejen.

Salt kan nemlig gøre din hakkebøf hård som sten, da den ødelægger proteinet i kødet. I stedet dannes der en form for gelatine, der gør kødet hårdt.

Skal du have spareribs på grillen, gør det kun kødet mere vidunderligt, hvis du lader det hvile i salt i et par dage.

4: Skær dit kød rigtigt

Når kødet har været en tur på grillen, er det tid til at få de gode knive frem igen - og her skal du have for øje, hvordan kødet skal skæres.

Hvordan du skærer kødet, gør nemlig en væsentlig forskel for konsistensen af kødet, uanset hvor gennemstegt det er.

Det hemmelige trick er at skære i retningen af kødets muskelfibre. Det er faktisk ikke så svært.

Her skal du bare sørge for at skære på tværs af årene i kødet. Det kommer både til at smage bedre, og se bedre ud.

Og nu, hvor du er her…

Skal du holde grillaften i den kommende tid?

Så hjælper vi dig godt på vej.

Lige nu får du nemlig 2x Illustreret Videnskab med et Elementum knivsæt, hvor du sparer over 600 kroner.

Knivserien kombinerer funktion og ergonomi perfekt i futurisk flot design. Knivene er blandt andet overfladebehandlet gennem glasblæsning, hvor små glasperler ”blæses” udover kvalitetsstålet og giver hele kniven en smuk, mat overflade, som er nem at holde ren.

Klik her og læs mere om tilbuddet. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.