Frontpage 14/2012

Velkommen til nr. 14/2012

På bare 100 år har lægerne lagt 35 år til vores gennemsnitlige levealder. Og succesraten vil fortsætte.

6. september 2012 af Sebastian Relster

Knap en halv million mennesker på kloden har fejret deres 100-års fødselsdag. Og forskerne regner med, at tallet vil være nidoblet i år 2050. De mange alderspræsidenter kan takke lægernes landvindinger for, at de har overlevet lidelser, der tidligere i menneskehedens historie havde været ensbetydende med den visse død.

Børn, der fødes i dag, er naturligvis endnu bedre stillet – ikke mindst på grund af mulighederne for at “dyrke” organer og de stormskridt, forskerne tager inden for genterapi.

Hvis udviklingen fortsætter, vil nogle af disse nyfødte kunne nå en alder af 150 år!

Vi kan også præsentere nyheder med en noget kortere tidshorisont. Allerede i næste nummer har vi nemlig premiere på det Nye Illustreret Videnskab, hvor du bl.a. kan læse nye spændende artikelserier og få flere interaktive oplevelser.

Digitalkameraets sejrsmarch Tidligere i år blev filmmastodonten Kodak truet af konkurs. Årsagen er den lille, geniale chip, der sidder i digitale kameraer.

Her kan forskerne dykke til arbejde Pladsen er trang, men beliggenheden er unik. Besøg verdens eneste undersøiske forskningsstation, hvor forskerne bor og arbejder 20 meter under havets overflade.

Fremtidens metropoler Allerede nu forvandles gamle lossepladser til rene energikilder i storbyerne. Fremover skal byboerne også drikke havvand og dyrke deres egen mad på hustagene.

Jagten på den første gnist For brandteknikerens trænede øje rummer selv de mest forkullede ruiner svaret på, hvor og hvordan branden opstod.

Læs også om:

Arkæologer er på sporet af Kleopatras grav På rejse til rummets syv underværker Ny solcelle efterligner planters fotosyntese Forskere skaber dræbervirus i laboratoriet

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: