Frontpage 8/2012

Velkommen til nr. 8/2012

Er livet på Jorden et kemisk lykketræf eller er der tale om en fortidig tilflytter? Bliv klogere på Livets oprindelse og se hvilke tekniske kneb, der anvendes for at vinde de olympiske medaljer i det nyeste nummer af Illustreret Videnskab.

8. maj 2012

Sommerens Olympiske Lege i London er nr. 28 i rækken, siden de første moderne Lege blev afholdt i Athen i 1896. Og i dag er Legene for alvor blevet “moderne”.

I dette nummer kan du læse om, hvordan sportsfolk under medaljejagten har allieret sig med ny teknik som laserstråler og 3D-skanninger – i en grad, så udtrykket “at have en god teknik” får helt ny betydning. God teknik er også årsagen til, at verdens længste togtunnel nu er en realitet.

Du kan også læse om de gigantiske boremaskiner, der de sidste 16 år har gnavet sig vej gennem 57 km af Alpernes bjergmassiv og nu endelig har fået hul igennem. Den nye Gotthard-tunnel mangler stadig en del færdiggørelse, men om få år kan togpassagerer buldre fra Nord- til Sydeuropa med ekspresfart. Det er da en teknisk bedrift!

Sebastian Relster Chefredaktør

Livets hemmelighed

Rejste organismer til Jorden gemt i en meteorit, eller opstod livet som følge af et kemisk lykketræf? Læs argumenterne – og døm selv.

Rottekrig raser på isoleret ø

Brune rotter har plaget øen Sydgeorgien i 237 år. Nu bevæbner eksperter sig med to helikoptere og 300 tons gift.

Snart skal vi sluge kirurgen

Allerede i dag bruger lægerne “sondepiller”, der kan rapportere inde fra kroppen. Næste skridt bliver mikrorobotter, der kan opspore fx kræftsvulster og selv operere.

Må den bedste teknik vinde

Computerdesignede løbesko til sprinterne, laserstråler til bueskytterne og elektroniske sadler til rytterne. Alle kneb gælder under den olympiske medaljejagt.

Læs også om: Togpassagerer får ny alpetunnel Evolutionen lader også de svage overleve Britisk geni blev tvunget til selvmord Tidlige arabere gik på storvildtsjagt Bedsteforældre gav mennesket succes Bag opfindelsen: mobiltelefonen Lægerobotter sendes på rejse i kroppen

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: