Hvorfor dufter stegt bacon så godt?

Hvorfor dufter bacon så godt?

Når duften af stegt bacon breder sig, løber tænderne i vand. Hvordan kan det være, at lige nøjagtigt bacon dufter så godt, når man steger det?

17. december 2014

Bacon dufter af evolutionsfordele

Stegning af bacon frigiver hundredvis af dufte fra aminosyrer og sukkerstoffer i kødet som reaktion på varmen – en proces kaldes maillardreaktionen.

Duftene fra det stegte kød er formentlig så eftertragtede, fordi det evolutionært har været en fordel at spise opvarmet mad.

Maillard-reaktionen sker også, når man rister brød, men det frigiver nogle andre duftstoffer.

Kød og bacon gjorde mennesket gammelt

Kød har igennem årtusinderne styrket menneskets immunforsvar og gjort os i stand til at leve længere end fx aberne. Læs mere i vores store artikel:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: