Hvordan fremstilles candyfloss?

1. september 2009

Candyfloss består udelukkende af sukker og farvestof, og den er ganske enkelt at fremstille, hvis man da har den rette maskine. I midten af candyfloss-maskinen hældes der sukker i en skål, der varmes op, så sukkeret går fra krystallinsk til flydende form. Når skålen roteres, tvinges det flydende sukker gennem en række små huller. Så snart sukkeret kommer i kontakt med luften, køles det ned og bliver porøst. Det får ikke tid til at krystallisere fuldstændigt igen, men danner i stedet de lange, velkendte sukkertråde. I bowlen uden om skålen med flydende sukker samles trådene langs kanten, og hvis man stikker en pind ned langs kanten, sætter sukkertrådene sig på pinden, og man har en candyfloss klar til at spise. Hælder man vand over en candyfloss, opløses sukkertrådene med det samme, og man kan se, at candyflossen består af to spiseskefulde sukker.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: