Hvorfor smager flymad kedeligt?

Hvorfor smager flymad så kedeligt?

Det kan være en større udfordring at pakke flymad ud og få plads til det hele. Smagen udfordrer derimod ikke så meget. Hvorfor er flymad så kedeligt?

16. september 2015

Flymad mister smag i højden

Det lave tryk i kabinen får vores smagsløg til at miste deres følsomhed. I en flyvehøjde på ca. 11 km er trykket og iltindholdet i kabinen lige så lave som på et 2000-2400 meter højt bjerg.

Trykket får smagen af salt og sukker til at falde med 20-30 procent, mens syrlige og bitre smagsnuancer registreres lige så godt som normalt. Flymad krydres derfor ekstra meget for at kompensere for tabet af smagsnuancer.

Tag toget og slip for flymad

Højhastighedstog vinder indpas verden over og er et reelt alternativ til at flyve. Og så smager maden også helt normalt. Læs mere i artiklen:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: