Hvorfor spiser man altid stærk mad i troperne?

Hvordan kan det være, at det er så almindeligt at spise stærk mad i varme områder?

1. september 2009

Én grund til, at stærk peber og lignende er så almindelig i troperne, er, at kød og andre fødevarer hurtigt bliver fordærvede. Den stærke smag af chilipeber kan effektivt camouflere alle tilløb til dårlig smag i maden. Der er også nogle, som mener, at stærk chili virker bakteriedræbende – ligeledes en stor fordel i et varmt klima. Dertil kommer, at capsaicin, som er det aktive stof i chilipebre, stimulerer produktionen af mavesaft, spyt og slim. Det styrker appetitten i et klima, der ellers virker appetitdæmpende. Stoffet hæver også kropstemperaturen, så man begynder at svede og dermed bliver afkølet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: