Girl eating icecream

Isen skifter farve

En spansk fysiker har skabt en is, som skifter kulør for hvert slik. Isen skifter fx fra lilla til en lys lyserød, når den kommer i kontakt med varmen fra din tunge og syren i dit spyt. Næste skridt er ifølge ophavsmanden en selvlysende is.

8. august 2014 af Carsten Nymann

Xamaleón er det eksotiske navn på en ny is, som har fået kultstatus omkring Barcelona i Spanien. Isen er opfundet af den 37-årige uddannede fysiker og fritidskok Manuel Linares, og dens særlige karakteristika er, at den skifter farve for hver gang, man slikker på den.

Linares har søgt patent på isen, så indtil videre vil han ikke afsløre præcis, hvordan han får isen til at skifte farve. Han insisterer dog på kun at have anvendt naturligt forekommende stoffer fra eksotiske frugter.

Hit blandt turisterne

Linares har åbnet en butik ud til kysten ved byen Blanes nord for Barcelona, og særligt turisterne har taget Xamaleón-isen til sig.

Selve isens smag beskrives som tutti frutti, og bliver det hele lidt for spraglet, byder Linares også på andre, ensfarvede smagsvarianter i sin isbutik.

Inspirationen er moderne fusionskøkkener, hvor der leges med alt fra frysetørring til kemiske stoffer, og Linares’ næste store projekt er en fluorescerende is, som lyser op under UV-lys.

Isen skal serveres til gæster på områdets diskoteker.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: