Artificial chicken

Kunstigt kød smager og føles som kylling

En forsker har udviklet kyllingekød, der er fremstillet af sojabønner.

19. juli 2010

Fødevarer, der indeholder sojabønner, er sunde for hjertet, men bønnerne er svære at indpasse i en vestlig kost. I fremtiden får vi imidlertid mulighed for at indtage sojabønner, når vi spiser kylling. På University of Missouri i USA har professor Fu-Hung Hsieh nemlig udviklet kunstigt kyllingekød fremstillet af sojabønner.

At få noget til at smage af og se ud som kylling kræver blot tilsætning af de rigtige smags- og farvestoffer, hvilket er set før, men Fu-Hung Hsieh er gået skridtet videre og har kopieret fiberopbygningen i en kyllings kød. Derfor vil det nye produkt ikke bare smage og se ud som kylling, men fornemmelsen, når man tygger, vil være den samme, som når man tygger på kyllingekød. Også når det kunstige kød skæres eller rives fra hinanden, vil det opleves, som om der er tale om rigtig kylling.

Soja-kyllingen har Fu-Hung Hsieh fremstillet ved hjælp af sojaprotein-isolat fra affedtet sojamel. Isolatet og tilsætningsstoffer gennemgår en proces, hvor det tilsættes vand, koges og udsættes for tryk.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: