nb_u46_armbaand_tech

Armbånd husker dine koder

Vi kender alle besværet med at huske kodeord og brugernavne. Næste år kommer et armbånd på gaden, som kan huske alle dine passwords.

13. november 2014 af Leif Bomberg

I gamle dage kunne vi nøjes med et enkelt, som vi brugte til de to-tre steder, vi skulle have adgang via vores computer. I dagens mobile tider har vi langt flere passwords og brugernavne at huske.

Sikkerhedseksperter anbefaler, at vi bruger forskellige koder til hver adgangskontrol for at undgå, at et enkelt stjålet password kan give en hacker adgang til alle vores hemmeligheder.

Engelske EveryKey kommer nu med et hjælpemiddel, der kan assistere din hukommelse. Dine brugernavne og kodeord lagres simpelthen digitalt på et armbånd – ikke ulig i design fra de populære fitness-armbånd.

Lås bilen op via Bluetooth

EveryKey Wristband bruger Bluetooth til at låse smartphones, tablets og laptops op. Armbåndet kan også åbne døre, billåse eller cykellåse – og selvfølgelig kan det via telefon, tablet og computer give adgang til firmaets og ens private netværk og diverse andre online-konti.

Man behøver ikke engang at gå tæt på den enhed eller den terminal, man skal bruge til at åbne. Har den indbygget Bluetooth, kan identifikationen foregå trådløst i en afstand på op til tre meter.

På gaden til 600 kroner

Men hvad med armbåndets egen sikkerhed?

Ifølge EveryKey lagres alle informationer i krypteret form på Wristband. Og ens eget password til armbåndet ligger krypteret og sikkert på EveryKeys hjemmeside, der kaldes, hver gang man aktiverer armbåndet. EveryKey kommer på markedet til marts næste år til priser fra 100 USD pr. armbånd (knap 600 kroner). Hvis man forudbestiller allerede nu, kan armbåndet fås til halv pris.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: