nb_u47 Nokia

iPad med Google-software … fra Nokia

Nokia har afsløret første nye produkt siden frasalget af mobil-forretningen til Microsoft. Den finske teknologivirksomhed vil sælge discount-iPads med Google-indmad.

20. november 2014 af Carsten Nymann

Det ulmer i asken efter den tidligere mobil-gigant Nokia, som tidligere på året frasolgte mobildivisonen til Microsoft for godt 40 mia. kroner.

Officielt skulle det resterende Nokia hjemme i Finland fremover koncentrere sig om at sælge netværks- og navigationsløsninger.

Men nu – ugen efter, at Microsoft officielt droppede Nokia-navnet på sine nyeste smartphones – er finnerne tilbage i hardware-branchen med en helt ny tablet.

Nokia-tablet ligner iPad

N1, som kreationen kaldes, har en 7,9-tommer skærm, er blot 6,9 mm tyk, vejer 319 gram og ligner ikke så lidt konkurrenten Apples iPad.

Finnerne lover dog, at tabletten trods sit design i børstet aluminium bliver betydeligt billigere end det californiske design-ikon.

N1 lanceres i første omgang i Kina og kommer først senere til Europa.

Med 32 GB harddisk og 2 GB RAM lander prisen på 249 dollars (svarende til cirka 1.500 kroner) eksklusiv moms.

Nokia anvender Google-styresystem

I modsætning til de nu Microsoft-ejede Lumia-tablets, som Nokia tidligere markedsførte, er styresystemet på den nye N1 leveret af Google.

Android-styresystemet på N1 er dog forsynet med en overbygning kaldet Z Launcher, der sørger for at sortere brugerens apps, så han altid præsenteres for de mest relevante.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: