nb_u21 Skype

Nu kan du tale spansk - uden at kunne et ord på spansk

Tjenesten Skype gør nu en gammel science fiction-drøm til virkelighed. Microsoft har udviklet et program, der oversætter din samtaler, mens de står på.

20. maj 2015 af Af Babak Arvanaghi

Har du altid haft en drøm om at kunne tale spansk, men samtidig ikke haft lyst til at bruge tid på at lære det? Så er der godt nyt på vej fra Microsoft og Skype.

Internetgiganten vil gøre de mange timers glose- og grammatikundervisning til skamme, og i stedet klare oversættelserne for dig. Det kræver dog, at du har en computer og noget internet ved hånden.

Skype oversætter i real-time

Det amerikanske firma har netop lanceret en betaversion af en udvidelse til teletjenesten Skype. Udvidelsen skal gøre det muligt for mennesker at kommunikere med hinanden på trods af sprogmangler. Kort sagt oversætter programmet dine talte ord til det valgte sprog – mens du taler.

SE VIDEO: Sådan oversætter Skype dine samtaler

Programmet har krævet en del af sine udviklere, da talesprog er meget sværere at oversætte end skriftsprog. Det sørger de mange ’øh’er for.

Ifølge Microsoft er problemet løst ved at tage de mange udgaver af forskellige lydord, og registrere dem på lige fod med de rigtige ord. På den måde kan Skype fange dem og pille dem ud når programmet oversætter.

Skype skeler til sociale medier

Sproget er også blevet finjusteret, så det ikke minder for meget om skriftsprog, ved at kigge nærmere på, hvordan folk udtrykker sig på sociale medier. Her minder det skrevne nemlig meget mere om talesprog.

Skype Translator kan indtil videre oversætte mellem spansk, engelsk, italiensk og mandarin.

Fra Star Trek til Skype

For science fiction-fans vil Skype-tjenesten minde om Star Trek-seriens "universal translater", der kunne oversætte et hvert fremmedsprog til engelsk. Tidligere har forskerne også ladet sig inspirere af fiktionen ved udviklingen af alt fra kreditkort over mobiltelefonen til droner:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.