nb_u24 hacker

Kinesiske hackere i voldsomt angreb på USA

Flere millioner amerikanere har fået hacket personlige data. Den amerikanske stat går ud fra, at Kina står bag angrebet. I fremtiden kan angrebene måske komme endnu tættere på.

10. juni 2015 af Karine Kirkebæk

Den amerikanske stat erkendte i denne uge, at mindst fire millioner nuværende eller tidligere offentligt ansatte har fået hacket deres personlige oplysninger.

Databasen, hvor oplysningerne befinder sig, indeholder flere hundredetusinder af følsomme sikkerhedsgodkendelser og baggrundsundersøgelser af de offentlige ansatte.

Flere amerikanske medier som blandt andet The Washington Post har citeret embedsmænd for at sige, at det er kinesiske hackere, der står bag angrebet. Men den kinesiske ambassade i Washington har udtalt, at sådan et angreb ikke ville blive tilladt under kinesisk lovgivning.

FBI undersøger angrebet

FBI er nu blevet sat til at undersøge de nærmere omstændigheder omkring angrebet.

Ingen statslige kilder har endnu udtalt sig om, hvad Kinas motiv for angrebet kunne være. Risikoen er dog, at oplysningerne i de forkerte hænder kan bruges til svindel og identitetstyveri

Hackere kan overtage pacemaker

I fremtiden er det ikke bare indholdet på computere, der er sårbare over for hackere. Hackere kan overtage kontrollen med alt fra din bil til din pacemaker:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: