nb_u33 sovemaske

Skift tidszone, inden du går om bord på flyet

Nu kan du begynde at omstille dit indre ur i god tid, inden du skal rejse til fx Nordamerika eller Asien, så du slipper for jetlag.

13. august 2015 af Jesper Bindslev

NeuroOn er en nyudviklet maske, der hjælper dig med at løse søvnproblemer, når du rejser mellem forskellige tidszoner.

Masken er trådløst forbundet med en app på din smartphone, og her indtaster du din destination og dit afrejsetidspunkt nogle dage før rejsen. Derefter fortæller app'en dig, hvornår du skal gå ud i lyset eller tage en kort lur for bedst muligt at tilpasse dig den tidszone, du skal rejse til.

Masken efterligner solopgangen

Om bord i flyet tager du masken på, inden du lægger dig til at sove. Masken har indbyggede sensorer, der måler øjenbevægelser, hjernebølger og kropstemperatur og andre data, der afslører, hvor dybt du sover.

NeuroOn-masken.

I god tid inden landingen begynder masken at vække dig ved hjælp af lys, der langsomt bliver kraftigere. Lyset snyder hjernen til at tro, at det er ved at blive morgen, og NeuroOn-masken vækker dig desuden på det tidspunkt i en søvncyklus, hvor du naturligt sover lettest.

Påvirker hjernens melatoninproduktion

Med den blide vækning undgår du at føle dig groggy i de første minutter efter at være vågnet og får optimal effekt af din søvn. Lysterapien påvirker direkte den såkaldte koglekirtel i hjernen, hvor søvnhormonet melatonin produceres.

Udover at kurere jetlag kan NeuroOn-masken også afhjælpe søvnproblemer i hverdagen. App'en kan fx hjælpe med at behandle søvnløshed ud fra den viden, som den indsamler om dit søvnmønster.

Søvnproblemer kan skade hjernen

Ny forskning viser, at dårlig søvn sætter varige spor i hjernen, der kan måles med en skanning. Læs mere om, hvor vigtig søvnen er for os, i artiklen "Dårlig søvn æder din hjerne op".

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: